Alles wat je wilt weten over de acteur die Aang speelt in ‘Avatar: The Last Airbender’

Vandaag is Avatar: The Last Airbender verschenen op Netflix. De splinternieuwe live-actionserie vertelt het welbekende verhaal van Aang, die als enige alle vier de elementen kan beheersen. Maar wie is de acteur die Aang speelt eigenlijk? We vertellen je alles over zijn leeftijd, eerdere rollen, roots en nog veel meer.

Lees ook: Zo ziet de acteur van koning Bumi uit Netflix’ Avatar-serie er in het echt uit 🤯

Nieuwe Netflix-serie ‘Avatar: The Last Airbender’

Aang is de enige overgebleven Airbender: iemand die alle vier de elementen (water, vuur, aarde en lucht) kan beheersen. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen de Vuurnatie om vrede en harmonie tussen de vier naties te herstellen. Dit is het welbekende verhaal dat we al kennen van de Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender, de film The Last Airbender uit 2011 en nu de gloednieuwe Netflix-serie. Acht kersverse afleveringen zijn sinds donderdag 22 februari te bingen.

Dit is de acteur die Aang speelt in ‘Avatar: The Last Airbender’

Het hoofdpersonage van Avatar: The Last Airbender is natuurlijk Aang. De 12-jarige Airbender werd eerder vertolkt door Zach Tyler Eisen en Noah Ringer, maar nu is het Gordon Cormier die de rol op zich mocht nemen.

De acteur heeft Filipijnse roots en groeide op in Vancouver, Canada. Hij begon zijn acteercarrière met een aantal stemrollen voor Canadese animatieseries. Daarna bemachtigde hij een plekje op de aftiteling van de kerstfilms A Christmas Miracle en Christmas Under the Stars en de series Lost in Space en The Stand. Zijn grote doorbraak moet nog komen, maar daar zal zijn hoofdrol in de nieuwe Avatar-serie ongetwijfeld aan bijdragen. Hieronder zie je hoe de acteur er normaal gesproken uitziet als hij niet geschminkt en aangekleed is als Aang.

Hoe oud is de acteur die Aang speelt?

Hoewel Aang eruitziet en zich gedraagt als een kind van 12, is hij eigenlijk 112. Dat komt natuurlijk doordat hij honderd jaar bevroren is geweest in een ijsberg. Maar hoe oud is de acteur die Aang speelt eigenlijk?

Gordon Cormier is geboren in 2009. Zijn geboortedatum blijft geheim, dus we weten alleen dat hij op dit moment 14 óf 15 is. Het filmen van de serie vond echter plaats in 2021, dus toen was hij nog een stukje jonger. Waarschijnlijk was hij toen ook ongeveer 12 jaar oud, dezelfde leeftijd als het personage dat hij vertolkte. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de acteurs die Sokka en Prince Zuko spelen, want die waren tijdens het filmen 19 en 20 in plaats van 15 en 16.

Voorbereiding op ‘Avatar: The Last Airbender’

De rol van Aang is Gordon Cormier in ieder geval op het lijf geschreven. De acteur heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat hij de originele animatiereeks maar liefst 26 keer (!) gezien heeft om zich goed op de opnames voor te bereiden.

→ Ook zin in de animatieserie? Bekijk direct alle seizoenen van Avatar: The Last Airbender 🍿

Verhaal en trailer van ‘Avatar: The Last Airbender’

Water. Aarde. Vuur. Lucht. Deze vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie de Luchtnomaden uitroeide: de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar nog moet verschijnen, heeft de wereld de hoop verloren. Maar als een licht in de duisternis ontspringt er hoop wanneer Aang, een jonge Air Nomad – en de laatste van zijn soort – ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, broers en zussen en leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een fantastische zoektocht vol actie om de wereld te redden en terug te vechten tegen de angstaanjagende aanval van Vuurheer Ozai.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.