Komt er een ‘The Acolyte’ seizoen 2 op Disney+?

Er worden achter elkaar Jedi vermoord en Jedi-meester Sol gaat op zoek naar de waarheid. Dat zien we in het eerste seizoen van de Star Wars-serie The Acolyte op Disney+. Maar misschien smaakt dat wel naar meer. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: komt er een The Acolyte seizoen 2 op Disney+? En wanneer dan? In dit artikel vind je alle informatie die we tot nu toe weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Komt er een ‘The Acolyte’ seizoen 2?

The Acolyte neemt ons mee naar de laatste (en meest machtige) dagen van het High Republic-tijdperk, oftewel de periode zo’n 100 jaar vóór Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Centraal staat Jedi-meester Sol. Hij onderzoekt een reeks moorden op Jedi, gepleegd door een gevaarlijke krijger uit zijn verleden.

De komst van een tweede seizoen is helaas nog niet bevestigd. Sterker nog: er zijn nu al geruchten dat de serie maar één seizoen gaat krijgen. Nu blijft het voor nu dus bij geruchten (een insider zou vertelt hebben dat er geen tweede seizoen gaat komen) en zijn er nog geen officiële bekendmakingen, dus dat betekent dat alle opties nog open liggen. Showrunner Leslye Headland zou in ieder geval graag door willen. Dit zei ze (vrij vertaald) hierover tegen Collider:

🗣️ “Dit is mijn droombaan. Ik wil drie seizoenen maken, omdat ik hoop dat ze me dat toestaan, maar als ik met mijn vingers kon knippen en kon wensen zou ik zeggen: dit is mijn baan totdat ik met pensioen ga.”
– Showrunner Leslye Headland

Al met al is het dus nog niet bekend hoe het met de toekomst van The Acolyte zit. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Wanneer komt ‘The Acolyte’ seizoen 2 op Disney+?

Op dit moment is het dus nog niet zeker óf er een tweede seizoen komt. Wanneer deze verschijnt, is daarom ook nog niet bekend. Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Uitzendschema van ‘The Acolyte’ seizoen 1

Sinds 5 juni wordt het verhaal van The Acolyte iedere woensdag vervolgd. Omdat we op acht afleveringen kunnen rekenen, valt de seizoensfinale op woensdag 17 juli. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op:

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Woensdag5 juni 202403:00 uur ’s nachts
2Woensdag5 juni 202403:00 uur ’s nachts
3Woensdag12 juni 202403:00 uur ’s nachts
4Woensdag19 juni 202403:00 uur ’s nachts
5Woensdag26 juni 202403:00 uur ’s nachts
6Woensdag3 juli 202403:00 uur ’s nachts
7Woensdag10 juli 202403:00 uur ’s nachts
8Woensdag17 juli 202403:00 uur ’s nachts

Meer informatie over de serie

Honderd jaar voor de opkomst van het Keizerrijk hadden de Jedi-orde en de Galactische Republiek eeuwenlang geen oorlog. Tijdens een onderzoek naar een schokkende misdaadgolf komt een Jedi-meester tegenover een gevaarlijke krijger uit zijn verleden te staan.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.