Morgen verschijnt er een nieuwe, bloedstollende misdaadserie op Viaplay

De Award-winnende serie Accused (2010-2012) is in een nieuw jasje gestoken en deze bloedstollende reboot vindt deze week zijn weg naar Viaplay. Vanaf zaterdag 6 mei kijk je naar Accused, waarin we meegenomen worden naar de rechtbank en iedere aflevering een andere beklaagde leren kennen. Aan de kijker de taak om te bepalen of diegene daadwerkelijk schuldig is… of niet.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Hier gaat de serie ‘Accused’ over

Aan het begin van iedere aflevering stelt een nieuwe beklaagde zich aan ons voor. Op dat moment weten we nog niet wát de misdaad is en hoe de vermeende dader zover gekomen is. In drie kwartier krijgen we vervolgens alle gebeurtenissen voorgeschoteld die uiteindelijk geleid hebben tot de afschuwelijke gebeurtenis. Zo word je als kijker uitgedaagd om ook op de stoel van de jury te gaan zitten en zelf te bepalen: is de beklaagde nu eigenlijk écht schuldig of niet?

In de eerste aflevering is het bijvoorbeeld neurochirurg Scott Harmon die voorgeleid wordt. Zijn verhaal heeft te maken met een schoolschutter en de vraag of hij misschien medeplichtig is. Interessant! Doordat iedere aflevering een ander verhaal vertelt, zijn het ook steeds andere acteurs die de hoofdrollen op zich nemen. Zo komen onder meer Abigail Breslin (Little Miss Sunshine), Michael Chiklis (Don’t Look Up) en Rachel Bilson (The O.C.) voorbij.

‘Accused’ komt deze zaterdag naar Viaplay

De allereerste aflevering van de serie is op zaterdag 6 mei te zien op Viaplay. Daarna kun je wekelijks klaar zitten voor weer een gloednieuwe episode. Er verschijnen er uiteindelijk vijftien.

Accused is een van de vele titels die in mei naar de streamingdienst komen. Benieuwd welke releases we nog meer allemaal kunnen verwachten? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Een misdaad rechtbankdrama, waarin emotieve flashbacks onthullen hoe gewone mensen in buitengewone situaties terechtkomen en de kijkers uitdagen hun morele kompas in vraag te stellen.

TitelAccused
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieMisdaad
IMDb7,1 uit 3.200 stemmen
MakersHoward Gordon
CastStephanie Nogueras, Jean-Michel Le Gal, Beatriz Yuste, Michael Chiklis, Farrah Aviva, Abigail Breslin, Jason Ritter

Synopsis: Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.