Deze deelnemers zien we in actie bij het ABN AMRO Open 2024

Na de Australian Open in januari is het vanaf dit weekend tijd voor een groots tenniskampioenschap in Nederland. Van 10 tot en met 18 februari vindt namelijk het ABN AMRO Open 2024 plaats. Het festijn vindt plaats in Rotterdam Ahoy. Tijdens het ATP 500-toernooi wordt er getennist door de absolute wereldtop. Maar welke deelnemers gaan we in actie zien? We zetten alle tennissers uit het enkel- en dubbelspel voor je op een rij. Het gehele toernooi is te volgen op Ziggo Sport.

ABN AMRO Open wordt gespeeld in februari 2024

Het ABN AMRO Open is het ATP-toernooi van Rotterdam. Het is dan ook geen verrassing waar het kampioenschap wordt georganiseerd. Om precies te zijn is Ahoy de aangewezen locatie van het tennisfestijn. Hier wordt van 10 tot en met 18 februari gestreden om de kostbare punten en titels. Het toernooi stond in 1973 voor het eerst op de tenniskalender en heeft door de jaren heen aan populariteit gewonnen. Het is dan ook niet gek dat de tickets om de absolute wereldtop in actie te zien enorm gewild zijn.

Onderdeel van de ATP-500 tour

Binnen het tennis zijn er allerlei toernooien waarbij een verschillend aantal punten voor de wereldranglijst kan worden verdiend. De ATP, ook wel de Association of Tennis Professionals, regelt de grote competities voor de mannen. Het puntenaantal dat een speler ontvangt per gewonnen wedstrijd hangt af van het kampioenschap. Bij een Grand Slam-toernooi zijn de meeste punten te verdienen. De winnaar wordt namelijk beloond met een score van 2.000. Het ABN AMRO Open valt onder de categorie van ATP-500 toernooien. De naam verklapt het al: de winnaar krijgt hier 500 punten bij zijn wereldranglijstscore opgeteld.

Deelnemers in het enkel- en dubbelspel en rolstoeltennis

We stipten het al eerder aan, maar de absolute wereldtop reist af naar Rotterdam. Zo zijn er vijf spelers uit de top tien aanwezig op het kampioenschap. Australian Open-winnaar Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune, Hubert Hurkacz en Alex de Minaur zullen allemaal in Rotterdam in actie komen. Maar daar blijft het niet bij. Ook Grigor Dimitrov, Felix-Auger Aliassime, Milos Ranic en Alexander Bublik zijn wederom van de partij. Voor hen is het speelveld van het hardcourt-toernooi geen onbekend terrein. Daniil Medvedev moest helaas wegens een tekort aan herstel vlak van tevoren afzeggen.

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp waren tot voor kort de enige twee Nederlandse deelnemers uit het enkelspel op de lijst. Jesper de Jong neemt echter de wildcard over van de Servische Hamad Medjedovic, waardoor hij als derde Nederlandse speler op het toernooi in actie komt. Ten slotte zien we ook Wesley Koolhof bij het dubbelspel terug. In het overzicht hieronder zijn alle spelers te vinden.

Enkelspel

🎾 Dino Prizmic🎾 Sebastian Korda
🎾 Jannik Sinner🎾 Alexander Bublik
🎾 Andrey Rublev🎾 Lorenzo Musetti
🎾 Holger Rune🎾 Felix Auger-Aliassime
🎾 Hubert Hurkacz🎾 Tallon Griekspoor
🎾 Alex de Minaur🎾 Milos Roanic
🎾 Grigor Dimitrov🎾 Roman Saafiullin
🎾 Ugo Humbert🎾 Borna Coric
🎾 Jiri Lehecka🎾 Lorenzo Sonego
🎾 Alejandro Davidovich Fokina🎾 Alexander Shevchenko
🎾 Jan-Lennard Struff🎾 Emil Ruusuvuori
🎾 Botic van de Zandschulp🎾 Gaël Monfils
🎾 Jesper de Jong🎾 Zhizhen Zhang

Dubbelspel

🎾 Rohan Bopanna🎾 Matthew Ebden
🎾 Austin Krajicek🎾 Ivan Dodig
🎾 Kevin Krawietz🎾 Tim Puetz
🎾 Michael Venus🎾 Jamie Murray
🎾 Nicolas Mahut🎾 Edouard Roger-Vasseling
🎾 Nathaniel Lammons🎾 Jackson Withrow
🎾 Sander Gille🎾 Joran Vliegen
🎾 Lloyd Glasspool🎾 Jean-Julien Rojer
🎾 Wesley Koolhof🎾 Nikola Mektic
🎾 Marcelo Arevalo🎾 Mate Pavic
🎾Alexander Bublik🎾 Lorenzo Musetti
🎾 Harri Heliövaara🎾 John Peers
🎾 Alexander Erler🎾 Lucas Miedler

Rolstoel

🎾 Alfie Hewett🎾 Joachim Gerard
🎾 Martin de la Puente🎾 Ruben Spaargaren
🎾 Gordon Reid🎾 Takashi Sanada
🎾 Tom Egberink🎾 Stephane Houdet
🎾 Casey Ratzlaff🎾 Maikel Scheffers
🎾 Frederic Cattaneo🎾 Andrew Penney
🎾 Diede de Groot🎾 Jiske Griffioen
🎾 Aniek Koot🎾 Lizzy de Greef
🎾 Angélica Bernal🎾 Pauline Deroulede
🎾 Lucy Shuker🎾 Macarena Cabrillana

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.