Derde en laatste seizoen van ‘A Discovery of Witches’ is nu te zien op Videoland

Het derde en laatste seizoen van de hitserie A Discovery of Witches verscheen vanochtend online bij Videoland. Fans van de serie hebben er even op moeten wachten, maar nu komt de trilogie dan toch echt tot een einde. A Discovery of Witches seizoen 3 is sinds maandag 6 juni 2022 te zien op de streamingdienst, wat in Nederland de enige streaming locatie van de serie is.

Trilogie compleet na seizoen 3 van ‘A Discovery of Witches’

De populaire serie A Discovery of Witches is gebaseerd op de Allerzielen-boeken van Deborah Harkness. Van elk van de drie boeken uit deze trilogie zou er één seizoen gemaakt worden. Na het eerste seizoen, gebaseerd op Allerzielen, en het tweede seizoen, naar De Schaduw van de Nacht, verschijnt nu dus het derde deel. Het Boek des Levens wordt hiermee naar het grote scherm gebracht.

Ook in dit derde seizoen draait het weer om historica Diana Bischop. Na haar avonturen in het verleden belandt ze, samen met haar geliefde Matthew Clairmont, weer in het heden. In hun zoektocht naar het magische manuscript komen er nieuwe gevaren op hun pad. De hoofdrollen in dit derde seizoen zijn opnieuw weggelegd voor Teresa Palmer en Matthew Goode. Ook Edward Bluemel, Louise Brealey, Malin Buska, Aiysha Hart, Owen Teale, Alex Kingston en Valarie Pettiford spelen mee.

Derde seizoen op maandag 6 juni te zien op Videoland

In 2020 startten de opnames van dit derde seizoen, maar door de coronacrisis werd de lancering ernstig vertraagd. In de Verenigde Staten was de serie uiteindelijk in januari 2022 al te zien en binnenkort kunnen wij er dan eindelijk ook van genieten. Videoland heeft bekendgemaakt dat het derde seizoen van de serie op 6 juni 2022 gelanceerd wordt. De zeven afleveringen zijn vanaf dan uitsluitend op deze streamingdienst te bekijken. De serie is in handen van Sky en NBCUniversal (onderdeel van Comcast Corporation), waardoor het wel goed mogelijk is dat hij in de toekomst bij SkyShowtime te zien zal zijn.

In juni verschijnen er overigens nog diverse andere films en series op Videoland. Zo kun je gaan kijken naar films als A Simple Favor (2018) en The Courier (2020). Bekijk ons overzicht van alle nieuwe films en series op Videoland in juni 2022 om te zien wat er verder allemaal op de streamingdienst verschijnt.

A Discovery of Witches: verhaal en informatie

De briljante historica Diana Bishop heeft haar heksenbloed tot nu toe verloochend. Maar wanneer ze in de Bodleian Library in Oxford op een verloren gewaand betoverd manuscript stuit dat de mysteries rond het bestaan van de magische wezens kan oplossen, wordt ze meegezogen in een gevaarlijk mysterie en kruist ze paden met de raadselachtige geneticus en vampier Matthew Clairmont.

TitelA Discovery of Witches
SoortSerie
Jaar2018-2022
Seizoenen3 seizoenen
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek, Thriller
IMDb7,9 uit 51.000 stemmen
CastTeresa Palmer, Matthew Goode, Edward Bluemel, Malin Buska, Owen Teale
KijkenBekijk direct op Videoland

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.