Wanneer komt seizoen 6 van ‘9-1-1’ op Disney+?

Afgelopen jaar verschenen plotseling de eerste afleveringen van het vijfde deel van 9-1-1 op Disney’s videodienst in Nederland, dus fans zijn nu razend benieuwd wanneer het vervolg online komt. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt 9-1-1 seizoen 6 op Disney+? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van eventuele nieuwe afleveringen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wanneer komt 9-1-1 seizoen 6 op Disney+ in Nederland?

In de Verenigde Staten ging het zesde seizoen van 9-1-1 al in september 2022 van start, maar wij moesten er iets langer op wachten. Op woensdag 15 februari was het eindelijk zover en verscheen de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen op Disney+. Vanaf dan verschijnt er iedere woensdag een gloednieuwe aflevering. Het is nog niet duidelijk hoeveel episodes dit seizoen precies bevat, maar in Amerika zijn er inmiddels negen uitgezonden. Daar was eventjes een pauze ingelast en wordt de serie op 6 maart vervolgd.

Waar gaat het verhaal van 9-1-1 over?

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen. De show is geïnspireerd door waargebeurde voorvallen van hulpverleners die regelmatig te maken krijgen met bloedstollende situaties die vaak onvoorspelbaar, intens en hartverwarmend tegelijk zijn.

Titel9-1-1
Jaar2018-
SoortSerie
TaalEngels
Duur5 seizoenen
CategorieDrama, Actie, Thriller
IMDb7,8 uit 36.000 stemmen
MakersBrad Falchuk, Tim Minear, Ryan Murphy
CastAngela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Kenneth Choi, Aisha Hinds, Rockmond Dunbar, Jennifer Love Hewitt, Ryan Guzman, Corinne Massiah

Waar kun je 9-1-1 online kijken in Nederland?

Mocht je je afvragen of je ook via Netflix, Videoland, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst naar de afleveringen van 9-1-1 kunt genieten, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. FOX, onderdeel van The Walt Disney Company, heeft deze serie geproduceerd. In Nederland kun je momenteel exclusief via het eigen video on demand-platform Disney+ kijken.

Komt er een 9-1-1 seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Helaas is de komst van het zevende seizoen op dit moment nog niet bevestigd. We houden je op de hoogte via de website, via je mail en op social media-kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van het zesde seizoen van de serie?

Hieronder bekijk je direct de eerste spectaculaire beelden van 9-1-1 seizoen 6. Ook in bovenstaand Instagram-bericht van het officiële account van Disney+ zie je wat beelden van de nieuwe afleveringen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Disney