Seizoen 6 van ‘9-1-1’ is vandaag van start gegaan op Disney+

Fans van 9-1-1, opgelet! Vandaag is het splinternieuwe zesde seizoen van de serie van start gegaan op Disney+. Hoewel de afleveringen eerder al in Amerika te zien waren, moesten we er in Nederland iets langer op wachten. Tot nu dus! De eerste episode van seizoen 6 is nú te vinden in het aanbod van de streamingdienst.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Zesde seizoen van ‘9-1-1’ nu van start op Disney+

In de Verenigde Staten ging het zesde seizoen van 9-1-1 al in september 2022 van start, maar wij moesten er iets langer op wachten. Op dit moment wordt de serie uitgezonden op de tv-zender FOX, die elke woensdag een dubbele aflevering op het programma heeft staat, maar ook Disney+-abonnees hebben geluk. Ook daar is het zesde seizoen van de serie namelijk op woensdag 15 februari in première gegaan, zoals je in onderstaand Instagram-bericht kunt zien.

Iedere woensdag verschijnt er een gloednieuwe aflevering. Het is nog niet duidelijk hoeveel episodes dit seizoen precies bevat, maar in Amerika zijn er inmiddels negen uitgezonden. Daar was eventjes een pauze ingelast en wordt de serie op 6 maart vervolgd.

Waar gaat seizoen 6 van ‘9-1-1’ over?

Angela Bassett, die onlangs een Golden Globe mee naar huis nam voor haar rol als Queen Ramonda in Black Panther 2: Wakanda Forever, speelt uiteraard weer de hoofdrol in de nieuwe afleveringen. Het zesde seizoen begint gelijk spannend: de hulpverleners worden geconfronteerd met een ramp die ontstaat door een defecte zeppelin. Zowel binnen als buiten een sportstadion breekt de paniek los door het neergestorte luchtschip.

Ook het zesde seizoen werd weer gemaakt door Ryan Murphy, die afgelopen jaar natuurlijk tevens verantwoordelijk was voor de hitseries Dahmer en The Watcher.

Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen

Meer informatie over de serie

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen.

Titel9-1-1
Jaar2018-
SoortSerie
TaalEngels
Duur5 seizoenen
CategorieDrama, Actie, Thriller
IMDb7,8 uit 36.000 stemmen
MakersBrad Falchuk, Tim Minear, Ryan Murphy
CastAngela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Kenneth Choi, Aisha Hinds, Rockmond Dunbar, Jennifer Love Hewitt, Ryan Guzman, Corinne Massiah

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.