Seizoen 7 van ‘9-1-1’ is vandaag van start gegaan op Disney+

Eerder lieten we je weten dat het zevende seizoen van 9-1-1 op 1 mei naar Disney+ zou komen. Fans keken er met smart naar uit, maar werden teleurgesteld. De release werd namelijk uitgesteld. Maar nu is het wel eindelijk zover: vandaag zijn de eerste twee afleveringen aan het aanbod toegevoegd.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Seizoen 7 van ‘9-1-1’ is nu eindelijk te zien op Disney+

In de Verenigde Staten is seizoen 7 van de populaire serie 9-1-1 al een tijdje geleden uitgekomen. Nederlandse fans moesten iets langer wachten. Disney+ beloofde ons een release in mei, maar besloot het toen uit te stellen. Op woensdag 19 juni was het wél zover: vanaf nu kijk je iedere week naar twee nieuwe afleveringen.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen. Dit is het uitzendschema van seizoen 7:

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Abandon Ships”Woensdag19 juni 2024
2“Rock the Boat”Woensdag19 juni 2024
3“Capsized”Woensdag26 juni 2024
4“Buck, Bothered and Bewildered”Woensdag26 juni 2024
5“You Don’t Know Me”Woensdag3 juli 2024
6“There Goes the Groom”Woensdag3 juli 2024
7“Ghost of a Second Chance”Woensdag10 juli 2024
8“Step Nine”Woensdag10 juli 2024
9“Ashes, Ashes”Woensdag17 juli 2024
10“All Fall Down”Woensdag17 juli 2024

Dit kun je verwachten van seizoen 7

Angela Bassett, die een tijdje geleden een Golden Globe mee naar huis nam voor haar rol als Queen Ramonda in Black Panther 2: Wakanda Forever, speelt uiteraard weer de hoofdrol in de nieuwe afleveringen. Het zevende seizoen begint met de huwelijksreis van haar personage Athena Grant, die samen met Bobby een cruise maakt. Een plotselinge verdwijning zorgt ervoor dat ze direct op scherp staat.

Ook het zevende seizoen werd weer gemaakt door Ryan Murphy, die afgelopen jaar natuurlijk tevens verantwoordelijk was voor de hitseries Dahmer en The Watcher. Het goede nieuws is dat je na het kijken van de nieuwe afleveringen nog geen afscheid hoeft te nemen van 9-1-1. Ook een achtste seizoen is namelijk al besteld.

Meer informatie over de serie

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen.

Titel9-1-1
Jaar2018-
SoortSerie
TaalEngels
Duur7 seizoenen
CategorieDrama, Actie, Thriller
MakersBrad Falchuk, Tim Minear, Ryan Murphy
CastAngela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Kenneth Choi, Aisha Hinds, Rockmond Dunbar, Jennifer Love Hewitt, Ryan Guzman, Corinne Massiah

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.