Deze 5 spannende survivalprogramma’s met Bear Grylls zijn nu op discovery+ te zien

De man die zijn eigen urine drinkt, geregeld uit vliegtuigen springt en echt nergens bang voor is… We hebben het natuurlijk over de Britse survivalkoning Bear Grylls. Bekijk je zijn programma’s op discovery+, dan weet je zeker dat je zelfs in de meest extreme omstandigheden net wat beter voorbereid bent. In dit artikel hebben we 5 spannende survivalprogramma’s met Bear Grylls op een rijtje gezet waarmee je alvast een heel eind komt. Je vindt ze allemaal op discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Spannende survivalprogramma’s op discovery+ met Bear Grylls die je moet zien

5. Bear vs Shark (special, 1 aflevering)

Bear Vs Shark
Serie: Bear Vs Shark | Beeld: Discovery+ via Warner Bros. Discovery

In de eenmalige special Bear vs Shark gaat Bear Grylls onder water de uitdaging aan. Door zich onbeschermd in een oceaan vol gevaarlijke hamerhaaien, tijgerhaaien en stierhaaien te laten droppen, wil Bear laten zien dat dit voor de mens niet gevaarlijk hoeft te zijn. Hiervoor gaat hij heel ver: bijvoorbeeld als hij voor levend aas speelt of gaat speervissen tussen de haaien. Tijdens vier bloedstollende opdrachten laat hij precies zien wat je wel en niet moet doen als er een haai in de buurt is. Spannend en leerzaam!

4. Bear Grylls: Escape From Hell (serie, 1 seizoen)

In Bear Grylls: Escape From Hell stapt Bear Grylls in de schoenen van doodgewone mensen die onder erbarmelijke omstandigheden verdwaald raakten, bijvoorbeeld in de woestijn of in de dichtbegroeide jungle. Wat hebben de overlevenden gedaan en wat hadden ze nog meer kunnen doen om hun leven in deze onheilspellende situaties te redden? Zowel Bear zelf als de overlevenden nemen het woord en geven praktische tips, waardoor je na het zien van dit survivalprogramma precies weet hoe je uitdroging voorkomt, de beste vallen zet en niet nóg verder verdwaald raakt in de jungle. Bekijk hierboven de eerste beelden.

3. Into The Wild With Bear Grylls And Ajay Devgn (special, 2 afleveringen)

Into The Wild With Bear Grylls And Ajay Devgn
Serie: Into The Wild With Bear Grylls And Ajay Devgn | Beeld: Discovery+ via Warner Bros. Discovery

In deze special bevindt Bear Grylls zich, samen met enkele Bollywood-beroemdheden, in de Indische Oceaan, waar hij de acteurs meeneemt op survivaltocht. Terwijl Bear aan Ajay Devgn en Vicky Kaushal uitlegt hoe zich zich staande kunnen houden onder erbarmelijke omstandigheden, leert de kijker de Indiase acteurs via filmpjes van vrienden en familieleden steeds beter kennen. Hoewel de acteurs ook in actiefilms gespeeld hebben en hier hun eigen stunts hebben moeten doen, blijkt daadwerkelijk overleven in de wildernis toch andere koek…

2. Bear Grylls: Extreme Survival Caught On Camera (serie, 1 seizoen)

Vertrapt worden door een woeste olifant, van een extreem hoog gebouw vallen of bedolven worden onder een lawine… In Bear Grylls: Extreme Survival Caught On Camera laat Bear video’s zien van ongelooflijke gebeurtenissen. Hoe hebben mensen dit tóch kunnen overleven? Was dit puur geluk of kun je hier zelf ook nog invloed op uitoefenen? Samen met Discovery-experts geeft Bear antwoord op deze vragen. Bekijk hierboven alvast de eerste spannende beelden.

1. Bear Grylls: Breaking Point (serie, 1 seizoen)

De beste manier om angsten te overwinnen, is door ze aan te gaan. Dat is althans het motto van Bear Grylls, wat hij in Bear Grylls: Breaking Point uittest door telkens twee personen met een fobie mee de wildernis in te nemen. Hier worden ze geconfronteerd met de spinnen, ratten, hoogtes, insecten en kleine ruimtes waar ze normaal gesproken zo bang voor zijn. Ook de Nederlander Ugur Kirdas doet dit seizoen mee. In 2004 overleefde hij de tsunami in Thailand maar nét en sindsdien is hij doodsbang voor water. Lukt het hem en de andere deelnemers om van hun angsten af te komen?

Op discovery+ zijn nog veel meer bloedstollende survivalprogramma’s te vinden

Heb jij na deze 5 programma’s van Bear Grylls nog geen genoeg gekregen van alle survivaltips en doodenge omstandigheden? Op discovery+ kun je dan gelukkig ook nog terecht voor diverse andere survivalprogramma’s. Bekijk hier bijvoorbeeld I Got Lucky: Survival Stories, waarin wetenschappers zich buigen over allerlei op camera vastgelegde ongelukken.

In Dual Survival laten Dave Canterbury (ex-militair) en Cody Lundin (natuurkenner) zien hoe je zelfs in de meest vreselijke staat kunt overleven. Ook voor potentieel dodelijke scenario’s bieden de experts een goede oplossing. Bekijk de 6 seizoenen van deze serie nu exclusief online op discovery+.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.