Netflix begint filmen van ‘365 days’ deel 2 en kondigt meteen derde film aan

In meer dan 90 landen over de hele wereld wist de erotische Poolse dramafilm 365 days (in het Pools en Nederlands bekend als 365 dni en 365 dagen) op Netflix de felbegeerde Top 10 te behalen. Daarnaast was het de #4 meest gezochte film op Google wereldwijd in 2020. Het is dan ook niet geheel verrassend te noemen dat Netflix heeft besloten een deel 2 & deel 3 van de film te maken, maar het is wel fantastisch nieuws voor de fans! Het filmen in Polen en Italië is deze maand begonnen en de lancering van beide films staat op de planning voor het jaar 2022.

Filmen van deel 2 van ‘365 days’ is begonnen door Netflix

In deel 2 van de erotische Poolse dramafilm ‘365 days’ keren Laura en Massimo terug en zijn ze heter dan ooit. Maar het nieuwe begin van het herenigde koppel wordt bemoeilijkt door Massimo’s familiebanden en een mysterieuze man die Laura’s leven binnendringt om haar hart en vertrouwen te winnen, koste wat het kost.

Het tweede deel van de populaire Netflix-film wordt op dit moment opgenomen door de streamingdienst. Dat liet Netflix weten in een persbericht. Hierin zullen Michele Morrone, Anna-Maria Sieklucka, Magdalena Lamparska, Otar Saralidze opnieuw te zien zijn in de film, maar ook Simone Susinna voegt zich bij de cast als het personage Nacho.

De productie is deze maand, in mei 2021, begonnen in Polen en Italië. Daarom verwacht Netflix dat het vervolg van de erotische film wereldwijd op Netflix zal verschijnen in 2022. De films zijn gebaseerd op de boekentrilogie van Blanka Lipinska. Zij schreef samen met Mojca Tirs het script voor de films.

Regisseurs: Barbara Białowąs, Tomasz Mandes
Producenten: Ewa Lewandowska, Tomasz Mandes, Maciej Kawulski
Scenario: Mojca Tirs, Blanka Lipińska, Tomasz Mandes
Cast: Anna-Maria Sieklucka (Laura), Michele Morrone (Massimo), Simone Susinna (Nacho), Magdalena Lamparska (Olga), Otar Saralidze (Domenico)

→ Bekijk ook de boekentrilogie ‘365 dagen’ van Blanka Lipinska waarop de filmreeks gebaseerd is 📚

Ook komst van deel 3 aangekondigd

Het goede nieuws houdt hier echter niet op, want Netflix begint tegelijkertijd met het filmen van een derde film in de reeks! Hierin zal dezelfde cast verschijnen en ook voor deze titel staat de lancering gepland voor het jaar 2022.

Łukasz Kluskiewicz, Content Acquisition Manager van Netflix films voor CEE & Polen, liet weten: “365 days was een van onze meest populaire films voor onze leden in 2020. We werken nauw samen met Blanka Lipinska, de auteur van de 365 days-trilogie van boeken en schrijfster van de film, om het verhaal van Laura en Massimo op het scherm voort te zetten. Hun reis samen zit vol met vele wendingen als onze personages blijven groeien en meer over zichzelf leren.”

Blanka Lipińska, de auteur van de 365 dagen trilogie: “Ik ben enorm vereerd dat de resterende twee delen van mijn 365 Dagen Trilogie door Netflix tot leven zullen worden gebracht op het scherm. Ik ben zo enthousiast om fans van mijn romans over de hele wereld deze frisse kijk op de personages te laten zien en om het verhaal van Laura en Massimo voort te zetten.”

Verhaal en trailer van ‘365 days’

Massimo Torricelli, een jonge en knappe baas van een Siciliaanse maffiafamilie, heeft geen andere keus dan het roer over te nemen nadat zijn vader is vermoord. Laura is verkoopdirectrice in een luxueus hotel in Warschau. Ze heeft een succesvolle carrière, maar in haar privéleven ontbreekt het haar aan passie.

Ze waagt een laatste poging om haar relatie te redden. Samen met haar botte vriend, Martin en enkele andere vrienden, maakt ze een reis naar Sicilië. Ze verwacht niet dat Massimo, de gevaarlijkste man van het eiland, haar in de weg zal lopen, haar zal ontvoeren, gevangen zal houden en haar 365 dagen zal geven – om verliefd op hem te worden.