365 Days deel 3: vanaf vandaag op Netflix te zien

Heb je genoten van de Poolse erotische thriller 365 Days: This Day op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor je, want deel 3 in de filmreeks staat al vanaf vandaag online. De titel van de film is The Next 365 Days (in het Pools: Kolejne 365 dni) en hij is vanaf vrijdag 19 augustus 2022 om 09:00 uur ’s ochtends wereldwijd bij de streaminggigant te zien.

Opnames van ‘The Next 365 Days’ (deel 3 uit de ‘365 dni’-reeks) waren al vroeg afgerond

In 2020 verblijdde streaminggigant Netflix ons met een bloedhete Poolse film: 365 dni, in het Engels bekend onder de titel 365 Days. De erotische dramathriller groeide direct uit tot een gigantisch kijkcijferkanon, waarop de videodienst besloot twee vervolgfilms te bestellen. Daarvan verscheen 365 Days: This Day (in het Pools: 365 dni: Ten Dzień) in april op Netflix, maar we hoefden ook niet lang te wachten op de derde film in de reeks.

De opnames van deel 3, bekend onder de titel The Next 365 Days (in het Pools: Kolejne 365 dni), waren toen namelijk al afgerond. Het duurde dan ook niet lang tot de film, die opnieuw is gebaseerd op de gelijknamige Poolse 365 dni-boeken van schrijfster Blanka Lipinska, op Netflix verscheen.

Wat is de releasedatum van 365 Days deel 3 op Netflix in Nederland?

Nu hoorden we je een paar maanden geleden al denken: “Welke datum kan ik dan nu omcirkelen in mijn agenda?” Een exacte releasedatum werd in juni gedeeld: vrijdag 19 augustus 2022. Het feit dat dit zo veel sneller dan normaal is, komt doordat bij nieuwe films vaak eerst moet worden gewerkt aan het script, waarna het filmen en de post-productie aan de beurt zijn. De eerste twee stappen voor de vervolgfilm waren dus al compleet door het gelijktijdig opnemen van deel 2 + 3, waardoor het wachten niet lang meer duurde.

Het is overigens niet voor het eerst dat dit gebeurt: een populaire buitenlandse Netflix-serie waarvan ook al direct meerdere delen waren opgenomen, was ¿Quién Mató a Sara? (in het Engels bekend als Who Killed Sara?). Nadat seizoen 1 in maart 2021 online verscheen, volgde de tweede set afleveringen al in mei. Dat is slechts 2 maanden later. Daarna moest het derde seizoen worden gefilmd, wat een jaar later (op 18 mei 2022 om precies te zijn) door Netflix werd gelanceerd.

Eerste twee films waren een groot succes

De dubbele verlenging van 365 dni was geen grote verrassing, want de film groeide direct uit tot een groot succes. Ook de tweede titel in de reeks schoot vervolgens meteen naar de koppositie in de lijst van best bekeken films bij de streamingdienst. Gelukkig kun je nog eens een kleine filmmarathon plannen voordat de derde titel in première gaat, want beide voorgaande films zijn momenteel te zien bij Netflix.