24 uur van Le Mans: live kijken op tv en online | 10-11 juni 2023

Nog maar een paar dagen, maar dan kan iedereen weer genieten van de langste autorace van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd 24 uur van Le Mans op tv en online kijken kunnen op 10-11 juni 2023. Dit ongekend populaire evenement behoort tot het World Endurance Championship en is het absolute hoogtepunt van het raceseizoen. Allerlei verschillende soorten sportauto’s doen mee en de coureurs leggen tijdens de race ongekende afstanden af met snelheden tot wel 330 kilometer per uur. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de race eventueel ook vertoont.

Waar kun je de race ‘24 uur van Le Mans’ (op 10-11 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote autoraces. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de 24 uur van Le Mans per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de 24 uur van Le Mans in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de Grand Prix 24 uur van Le Mans bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van vele autoraces momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de 24 uur van Le Mans bij NLZIET. Hier kun je via RTL 7 op 10 en 11 juni beelden van de race live kijken en vervolgens tot een week terugkijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
📺 Ziggo GOJe kunt de race bij deze provider middels tv-uitzendingen van Eurosport en RTL 7 online kijken. Vervolgens is ook tot een week terugkijken mogelijk. 👉 Bekijk nu Eurosport en RTL 7 via Ziggo GO.
📺 KPN iTVOok deze aanbieder van internet, tv en bellen vertoont de race online middels de tv-uitzendingen van Eurosport en RTL 7. Hier kun je tevens de uitzendingen zeven dagen terugkijken. 👉 Bekijk nu Eurosport en RTL 7 via KPN iTV.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met autoraces aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om naar de 24 uur van Le Mans te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar autosport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze grote autorace is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze 24 uur durende autorace jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn races uit de World Endurance Championship er niet te zien.
VideolandVideoland liet in het overzicht van alle nieuwe films, series en sportuitzendingen in juni 2023 weten dat ook de 24 Uur van Le Mans hier te zien zullen zijn.

Tv-zenders die de race 24 uur van Le Mans uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar vrijwel alle beelden uit de 24 uur van Le Mans te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de autorace in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar vrijwel de gehele race kijken op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alles van de race daar te bekijken is. Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar de 24 uur van Le Mans op tv te kijken is via de televisiezender RTL 7. De zender doet ter plaatse live verslag van de start en eerste uren uit de race, inclusief commentaar van verschillende experts uit de autosport. De uitzending wordt kort onderbroken door de finale van de Champions League, maar niet getreurd: de coureurs scheuren dan door op RTL 5. Om middernacht wordt het weer van kanaal wisselen, want vanaf dan wordt de gehele race verder uitgezonden op RTL 7. Doordat de gehele race live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET alle rondes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de 24 uur van Le Mans bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

24 Heures du Mans 2022 - FULL RACE HIGHLIGHTS

Meer informatie over de race 24 uur van Le Mans 2023

Sinds 1923 wordt de 24 uur van Le Mans al verreden. Het is dan ook niet gek dat het evenement een van de oudste en grootste autowedstrijden is. Vanaf 2018 vindt de wedstrijd plaats op het 13,626 kilometer-lange Circuit de la Sarthe in Frankrijk. Misschien had je het al wel geraden, maar het doel van alle sportwagens is om zo veel mogelijk rondes binnen 24 uur te rijden. Naast de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500 tijdens de IndyCar Series is het mogelijkerwijs de beroemdste racewedstrijd van het jaar. Er komen dan ook 260.000 toeschouwers om de coureurs aan te moedigen, wat omgerekend meer dan vier keer een bomvolle Johan Cruijf Arena is.

Het concept van Le Mans was in het begin duidelijk: in plaats van concentreren op snelheid, de focus leggen op uithoudingsvermogen en de betrouwbaarheid van alle materialen. Zo moest de race een tegenhanger vormen voor de vele Grands Prix. De wedstrijd is een echte endurance-race en zeker niet weggelegd voor de minste rijders. Snelheden per ronde kunnen namelijk wel oplopen tot 330 kilometer per uur, waardoor absolute focus een vereiste is. Ter vergelijking: binnen deze 24 uur rijden de coureurs ongeveer 18 (!) Formule 1-races.

Aan het evenement doen dit jaar 62 teams uit 4 verschillende categorieën mee. Ook is er dit jaar weer een aantal Nederlandse racers van de partij. Zo zien we Bent Viscaal bij Prema en Tijmen van der Helm en Job van Uitert aan de start verschijnen voor Panis Racing.

Competitie24 uur van Le Mans
SportAutosport
DatumZaterdag 10 juni 2023 tot en met zondag 11 juni 2023
LocatieFrankrijk

  • Kun je op tv naar de 24 uur van Le Mans kijken op 10-11 juni 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) en via RTL 7 live kijken naar de uitzending van deze autorace op zaterdag 10 juni t/m zondag 11 juni 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die beelden van de 24 uur van Le Mans uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod races uit de autosport vertonen. Daaronder valt ook de 24 uur van Le Mans dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.