Uitgestelde Yellowstone-prequelserie ‘1923’ is eindelijk begonnen op SkyShowtime

Veel Yellowstone-fans keken er reikhalzend naar uit: de komst van de prequelserie 1923 naar SkyShowtime. Op maandag 19 december 2022 zou de serie op die streamingdienst in première gaan, maar de afleveringen zijn vooralsnog helaas nergens te bekennen. SkyShowtime liet ons weten dat de komst van de serie uitgesteld was, zo bleek tot vandaag. Sinds maandag 16 januari 2023 is elke week namelijk een nieuwe aflevering op het video on demand-platform te zien.

Komst van ‘1923’ uitgesteld door SkyShowtime

Op 19 december 2022 waren veel fans met smart aan het wachten op 1923, de serie waarin we een nieuwe generatie Duttons volgen. Ten tijde van de roaring twenties hebben zij last van de Grote Depressie, droogte en een pandemie, wat voor allerlei moeilijkheden zorgt. De serie speelt zich af vóór de hitserie Yellowstone en biedt een podium aan grote acteurs als Helen Mirren en Harrison Ford. Echt iets om naar uit te kijken dus! De serie zou dus in december op SkyShowtime in première gaan, maar bleek uitgesteld te zijn. Op Instagram liet de splinternieuwe streamingdienst hier het volgende over weten:

“Het gaat helaas nog iets langer duren voordat wij het verhaal van Jacob en Cara Dutton kunnen delen met jullie… Maar jullie zijn de eersten die het horen als zij op SkyShowtime arriveren.”
– SkyShowtime Nederland via Instagram

De komst van de serie naar de streamingdienst werd dus uitgesteld, waarna de redactie van Streamwijzer navraag heeft gedaan bij SkyShowtime voor een reactie op dit slechte nieuws. Zij deelden hierover het onderstaande statement en hebben uiteindelijk gecommuniceerd dat maandag 16 januari 2023 de nieuwe releasedatum was van de prequelserie van Yellowstone.

“Vanwege een onverwachte wijziging in de programmering en planning zal 1923 vanaf maandag 19 december niet beschikbaar zijn om te streamen op SkyShowtime. De nieuwe releasedatum zal te zijner tijd worden bevestigd.”
– Woordvoerder SkyShowtime

‘Yellowstone’ en ‘1883’ waren al wel te zien op SkyShowtime

In het aanbod van SkyShowtime was al wel Yellowstone te zien—tot 8 januari 2023 werd iedere maandag een nieuwe aflevering van het vijfde seizoen uitgezonden, waarna seizoen 5B in de zomer volgt—en je kunt er ook terecht voor de andere prequelserie 1883. Die serie volgt ook weer een eerdere generatie van de Duttons en vertelt het belangrijke achtergrondverhaal van de familie. 1883 wordt erg goed beoordeeld en een tweede seizoen is dan ook al aangekondigd. Ook 1923 zelf kan inmiddels op een gemiddelde van een 8,5 rekenen op IMDb en blijkt dus wel een echte aanrader te zijn.

Meer informatie over de serie

We volgen een nieuwe generatie Duttons ten tijde van de roaring twenties, waar naast de Grote Depressie ook de droogte en een pandemie voor moeilijkheden zorgden.

Titel1923
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Western
IMDb8,5 uit 5.300 stemmen
MakersTaylor Sheridan
CastHarrison Ford, Helen Mirren

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.