‘Yellowstone’-prequelserie ‘1923’ krijgt een tweede seizoen

De Yellowstone-prequelserie 1923 is pas enkele weken geleden in première gegaan, maar toch weten we nu al dat er ook een tweede seizoen naar SkyShowtime komt. Dit werd vandaag bekendgemaakt. Harrison Ford en Helen Mirren mogen dus nog een keer in de huid van Jacob en Cara Dutton kruipen.

Tweede seizoen van ‘1923’ al aangekondigd

Slechts enkele weken na het verschijnen van 1923 kondigt Paramount+, de originele streamingdienst achter de serie, aan dat er nóg een seizoen gemaakt gaat worden. In Nederland is de serie te zien op SkyShowtime.

Verrassend is de snelle verlenging niet: de eerste aflevering werd alleen in de Verenigde Staten al meer dan 7 miljoen keer bekeken en is hiermee de beste première van de videodienst Paramount+ ooit. Kijkers zijn bovendien ontzettend enthousiast. Zo ontvangt de serie nu al een dikke 8,6 op beoordelingssite IMDb, waarmee deze slechts íéts lager scoort dan Yellowstone zelf (die een 8,7 krijgt).

Seizoen 1 is op dit moment nog in volle gang op SkyShowtime

Op SkyShowtime in Nederland ging de serie op maandag 16 januari in première. Dit was iets later dan gepland. In eerste instantie zou de serie namelijk verschijnen op 19 december 2022, maar dit werd door de videodienst uitgesteld.

De serie speelt zich af vóór de hitserie Yellowstone en volgt een nieuwe generatie Duttons. Ten tijde van de roaring twenties hebben zij last van de Grote Depressie, droogte en een pandemie, wat voor allerlei moeilijkheden zorgt. Momenteel is het eerste seizoen nog in volle gang op SkyShowtime en hebben we nog vijf afleveringen tegoed. Hieronder bekijk je het voorlopige uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“1923”Maandag16 januari 2023
2“Nature’s Empty Throne”Maandag23 januari 2023
3“The War Has Come Home”Maandag30 januari 2023
4“War and the Turquoise Tide”Maandag6 februari 2023
5NNBMaandag13 februari 2023
6NNBMaandag20 februari 2023
7NNBMaandag27 februari 2023
8NNBMaandag6 maart 2023

Meer informatie over de serie

We volgen een nieuwe generatie Duttons ten tijde van de roaring twenties, waar naast de Grote Depressie ook de droogte en een pandemie voor moeilijkheden zorgden.

Titel1923
Jaar2022
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Western
IMDb8,6 uit 13.000 stemmen
MakersTaylor Sheridan
CastHarrison Ford, Helen Mirren

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.