Drievoudig Oscarwinnende oorlogsfilm ‘1917’ staat nu op Netflix

De statistieken van de oorlogsfilm 1917 zijn ongetwijfeld indrukwekkend te noemen. Door de waanzinnige manier van filmen, visuele effecten en sound mixing wist de film uit 2019 maar liefst 3 Oscars, 7 BAFTA Film Awards en 2 Golden Globes in de wacht te slepen. Eerder was de film al op Amazon Prime Video te bekijken en vanaf 27 september 2021 zal hij bij Netflix in Nederland te streamen zijn.

Oorlogsfilm 1917 (uit 2019) staat vanaf 27 september naar Netflix in Nederland

Recentelijk heeft de grootste streamingdienst van ons land een overzicht gedeeld van films en series die in september 2021 naar Netflix komen. Hierin valt onder andere de komst van het derde seizoen van Sex Education op, maar ook seizoen 5A van La Casa de Papel, het zesde en laatste seizoen van Lucifer en… de extreem succesvolle oorlogsfilm 1917 uit 2019. De film zal in Nederland naar Netflix komen op de 27e van de maand, maar voor België is nog vooralsnog niets bekendgemaakt.

Drievoudig Oscarwinnaar

Naast de extreem knappe visuele effecten staat deze bijzondere oorlogsfilm vooral bekend om het feit dat het lijkt alsof hij in één take is opgenomen. Tijdens de uitreikingen van allerlei grote filmprijzen in 2020 wist 1917 daardoor een flinke prijzenkast te vullen. Zo werd de film voor maar liefst 10 Oscars genomineerd en mochten de makers hiervan 3 gouden beeldjes mee naar huis nemen in de categorieën

  • Cinematografie: Best Achievement in Cinematography
  • Visuele Effecten: Best Achievement in Visual Effects
  • Sound Mixing: Best Achievement in Sound Mixing

Daarnaast werden onder andere 7 BAFTA Film Awards in de wacht gesleept en 2 Golden Globes, voor Best Motion Picture en Best Director – Motion Picture.

Andere streaming mogelijkheden tot de release van 1917

Tot de lancering van 1917 op Netflix was de film met een abonnement hier bij Amazon Prime Video te bekijken. De rechten zijn echter verplaatst naar Netflix, waardoor de film in het verdwijnsein van Amazon Prime Video in september 2021 te vinden was.

Verder kun je ervoor kiezen om de film hier bij Pathé Thuis te streamen. Ook kun je de DVD of Blu-Ray hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl vinden.

Verhaal, details en trailer van 1917

Twee Britse militairen in de Eerste Wereldoorlog moeten vijandelijk terrein doorkruisen om een boodschap af te leveren waarmee honderden levens kunnen worden gered.

SoortFilm
Jaar2019
TaalEngels
Duur1 uur en 59 minuten
CategorieDrama, Oorlog
IMDb8,3 uit 485.000 stemmen
RegisseurSam Mendes
CastGeorge MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Claire Duburcq, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Daniel Mays
KijkenBekijk nu op Netflix