Deze 5 films over de 101 Dalmatiërs en Cruella de Vil op Disney+ moet je gezien hebben

Op 28 mei 2021 werd de live action-film over Cruella de Vil met VIP-toegang op Disney+ gelanceerd. Voor wie benieuwd is welke films er allemaal nog meer over deze fantastische slechterik op Disney’s video on demand-platform te zien zijn, hebben wij een lijstje gepubliceerd met 5 heerlijke films over de 101 Dalmatiërs.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

5x Films over 101 Dalmatiërs en Cruella de Vil op Disney+ in Nederland

🎵 “Cruella De Vil, Cruella De Vil
Als zij op je pad komt hou je dan maar stil
En berg je als je niet doet wat ze wil
Cruella, Cruella
Zo onbetrouwbaar als de maand april
Cruella, Cruella De Vil”
🎵

We konden het niet laten om ter ere van de lancering van de gloednieuwe live action-film Cruella een lijstje te plaatsen met 5 heerlijke films over de 101 Dalmatiërs en natuurlijk Cruella de Vil zelf. Je vindt een trailer en verhaaltje waar de film over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. 101 Dalmatiërs (1961)

Deze Walt Disney-klassieker is al generaties lang geliefd vanwege haar onweerstaanbare, kwispelende sterren, het onvergetelijke verhaal en de mooie mix van humor en avontuur. Cruella De Vil, Disney’s beruchtste slechterik, ontvoert alle dalmatiërpuppy’s in Londen, inclusief 15 van Pongo en Perdita. Met de kracht van de “schemerblaf” leidt Pongo een heldhaftige cast van dieren op een grootse reddingsactie. Bevat beelden van roken.

2. 101 Echte Dalmatiërs (1996)

101 Dalmatiërs is geliefd bij jong en oud. De dalmatiërs Pongo en Perdy zijn dolblij met de komst van 15 puppy’s. Maar als bontliefhebster Miss De Vil het nest ontvoert – en elke andere dalmatiërpuppy in Londen – moeten de dieren van de stad hen redden. Het plan krijgt een spannende ontknoping als de puppy’s hun ontvoerders te slim af proberen te zijn en met Cruella willen afrekenen. Bevat beelden van roken.

3. 102 Echte Dalmatiërs (2000)

In dit hilarische avontuur gaat Oddball op zoek naar zijn vlekken. Hij werkt samen met Waddlesworth, een gevatte, gekke ara die denkt dat hij een rottweiler is. Dit duo leidt een groep puppy’s om de kwade, sluwe Cruella De Vil te slim af te zijn. Na achtervolgingen, spannende momenten, hilarische acties en gedurfde ontsnappingen van Londen tot Parijs eindigt het avontuur bij een Parijse bakker. Bevat beelden van roken.

4. 101 Dalmatiërs II: Het Avontuur van Vlek in Londen (2002)

De kleine Vlek, de pup van Pongo en Perdita, voelt zich verloren als een van de 101. Dan krijgt hij de kans zijn tv-held Superwoef te ontmoeten. Als blijkt dat ze een nieuwe ster zoeken, gaan Vlek en Superwoef samen de wereld in en verrichten ze ware heldendaden. Dan komt Cruella De Vil, nog steeds geobsedeerd door puppy’s. Dat geeft Superwoef en Vlek de kans de helden van de dag te worden. Bevat beelden van roken.

5. Cruella (2021)

Academy Award®-winnaar Emma Stone (‘La La Land’) speelt in Disney’s ‘Cruella’, een nieuwe film over de opstandige jeugd van een van de beruchtste – en berucht modieuste – boeven, de legendarische Cruella de Vil. ‘Cruella’, dat zich afspeelt in het Londen van de jaren 70 van de 20e eeuw tijdens de punkrockrevolutie, volgt jonge oplichtster Estella, een slim en creatief meisje dat beroemd wil worden met haar ontwerpen.

Ze raakt bevriend met een stel jonge dieven die van haar voorliefde voor kattenkwaad houden en samen kunnen ze een leven opbouwen op de straten van Londen. Op een dag trekt Estella’s modebewustzijn het oog van de barones Von Hellman, een modelegende die verschrikkelijk chic en haute is, gespeeld door tweevoudig Oscar®-winnaar Emma Thompson (‘Howards End’, ‘Sense & Sensibility’). Maar hun relatie leidt tot een reeks gebeurtenissen en onthullingen die ertoe leiden dat Estella haar gemene kant koestert en de hese, modieuze en op wraak beluste Cruella wordt.

Cruella is momenteel enkel met VIP-toegang op Disney+ te bekijken. Vanaf 27 augustus 2021 zal de film zonder VIP-toegang voor elke abonnee van Disney+ te zien zijn.

Bekijk meer films en series op Disney+

In het complete overzicht met het aanbod van films en series op Disney+ kun je terugvinden wat er allemaal nog te zien is op de streamingdienst van Pixar, Marvel, Star, Disney, National Geographic en Star Wars. Zo is er bijvoorbeeld ook een serie van de 101 Dalmatiërs gemaakt (101 Dalmatian Street uit 2018 met 1 seizoen) en zijn er splinternieuwe Disney-films te bekijken zoals Raya en de Laatste Draak. Veel kijkplezier!