Kijktip op discovery+: 1000-lb Sisters

Hoe verplaats je je van A naar B als je ruim 200 kilo weegt? Wat eet je op een dag, welke problemen ervaar je en wat doen je dagelijkse struggles met je gemoedstoestand? Dat ondervinden de zussen Amy en Tammy in het populaire programma 1000-lb Sisters op de streamingdienst voor real-life entertainment: discovery+. Van het tweede seizoen van de serie verschijnt momenteel elke week een nieuwe aflevering online.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

1000-lb Sisters op discovery+

We horen je denken: hoeveel is 1000 lb (pond) precies? Ruim 450 (!) kilogram wegen de zussen Amy en Tammy samen. Zij hebben morbide obesitas. Over hun letterlijk zware leven onderhouden ze een succesvol YouTube-kanaal, wat tevens hun enige bron van inkomsten is, aangezien ze amper kunnen bewegen en dus ook niet kunnen werken. Ze weten dat ze een operatie nodig hebben om hun leven te redden.

Kinderwens

Ook wil Amy graag een kind krijgen met haar vriend Michael, wat onder deze omstandigheden niet mogelijk is. Ze maken een afspraak met bariatrisch chirurg Dr. Procter in Atlanta, maar alleen al de acht uur durende autorit ernaartoe is erg zwaar voor de zussen. Met name voor Tammy die al zes jaar niet uit haar huis is geweest en ook niet in een autostoel past. Dr. Procter zegt alleen te kunnen opereren als ze eerst voldoende afvallen, dus moeten ze flink aan de slag met een dieet.

Onderlinge onenigheid

De zussen zouden elkaar daarbij goed tot steun kunnen zijn, maar het werkt eerder averechts. Terwijl Amy erg vastberaden is, heeft Tammy meer moeite met het omgooien van haar eetpatroon, waardoor Amy haar oudere zus eerder als blokkade ziet in het proces dan als support. Ze wil zelfs dat Tammy – die bij Amy en Michael inwoont – haar huis verlaat en ergens anders gaat wonen. Dat leidt tot onvrede en angst bij Tammy die niet denkt op haar zelf te kunnen wonen. Kunnen de 1000-lb Sisters hun onenigheden overwinnen en samen de strijd aangaan voor een gezonder gewicht?

Nieuwe afleveringen van 1000-lb sisters op discovery+ in februari

Het tweede seizoen van 1000-lb Sisters is op 25 januari 2021 begonnen op discovery+ met 2 nieuwe aflevering. Vervolgens verschijnt elke week een nieuwe aflevering van de realityserie op de streamingdienst voor real-life entertainment. Op het moment van schrijven (15 februari 2021) is net de vijfde aflevering van seizoen 2 op het video on demand-platform van Discovery verschenen.

Verder verschijnen er nog meer nieuwe programma’s en exclusieve series op discovery+ in februari 2021. Zo kun je vanaf deze maand onder andere genieten van de Nederlandse variant van Sex Tape met Bobbi Eden als presentatrice en is vandaag ook de documentaire Prime Suspect: The Madeleine McCann Case gelanceerd. Ook zijn onder andere The Vaccine: Conquering COVID In Love With The Submarine Killer, 90 Day Fiancé: Love Games en meer titels nu op de streamingdienst te bewonderen.

Een volledig overzicht van de nieuwe titels deze maand vind je op Streamwijzer. Meer informatie over de streamingdienst is terug te vinden in de discovery+ gids.


Details van het programma

Titel: 1000-lb sisters
Soort: Serie
Duur: 2 seizoenen
Categorie: Reality

Het volledige aanbod van films op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.