Deze 10 steengoede films en series komen naar HBO Max in Nederland (deel 2)

Het aftellen is begonnen, want aanstaande dinsdag (8 maart) komt HBO Max eindelijk naar Nederland! Er zullen enorm veel films en series in het aanbod van de streamingdienst te zien zijn. Hieronder vind je 10 toppers die zeker weten naar de videodienst van WarnerMedia zullen komen.

10x Films en series die op HBO Max in Nederland zullen verschijnen

Dit is deel 2 van ons overzicht van films en series (inclusief verhaal en trailer) die naar HBO Max zullen komen. Bekijk ook het eerste deel van 10 kijktips op de streamingdienst en de vervolgende deel 3 + deel 4 + deel 5. Momenteel is nog niet bekend welke titel vanaf welk moment op HBO Max te zien zal zijn. Direct op 8 maart zal er een groot deel van de catalogus worden toegevoegd, maar sommige titels kunnen later online verschijnen.

10. Wonder Woman 1984 (film, 2020)

De fenomenale Gal Gadot schitterde in 2020 naast onder andere Chris Pine en Kristen Wiig in Wonder Woman 1984, één van HBO Max’ grootste releases van het jaar. De film speelt zich af in de jaren ’80 rondom de Koude Oorlog en Diana Prince moet het opnemen tegen Barbara Ann Minerva, beter bekend als de ‘Cheetah’.

9. His Dark Materials (serie, 3 seizoenen)

Eind 2019 lanceerde HBO haar nieuwste kijkcijferkanon: His Dark Materials. De serie werd direct verlengd met een tweede seizoen, wat te zien is sinds eind 2020. Inmiddels twee jaar later staat voor 2022 alweer het derde deel op de kalender. De avontuurlijke serie draait om een jong meisje wiens lot het is om de wereld te bevrijden van een magische en repressieve greep.

8. Aquaman (film, 2018)

Fan van Jason Momoa? Dan moet je de gigantische hitfilm Aquaman uit 2018 absoluut gezien hebben. Hij speelt samen met o.a. Amber Heard en Willem Dafoe in deze superheldenfilm bomvol actie, waarin hij de rol van Arthur Curry vertolkt: een menselijk waterwezen die recht heeft op de troon van Atlantis en een oorlog tussen zee en land moet voorkomen.

7. Mare of Easttown (serie, 1 seizoen)

Als je een abonnement op Ziggo Movies & Series hebt, dan heb je misschien de HBO-serie Mare of Easttown al eens voorbij zien komen toen de streamingdienst ‘The Home of HBO’ in Nederland was. Deze mysterieuze misdaadserie komt nu naar HBO Max en gaat over Mare (Kate Winslet), de enige rechercheur van haar politiekorps in een klein stadje in Pennsylvania. Ze onderzoekt daar een intrigerende moordzaak.

6. Batman v Superman: Dawn of Justice (film, 2016)

Superhelden, superhelden en nog eens superhelden. Dat kun je, naast een groot aanbod van films en series die natuurlijk niet exclusief over superhelden gaan, verwachten op HBO Max in Nederland. Één van de grootste superheldenfilms van het afgelopen decennium is Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016 met onder andere Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams. Batman en de ‘Man of Steel’ gaan hierin de strijd aan, terwijl de wereld in rep en roer is rondom de vraag wat voor superheld ze nu echt nodig hebben.

5. I May Destroy You (serie, 1 seizoen)

Niet per se één van de meest bekende HBO-series, maar wel een ijzersterke die je aan je kijklijst toe moet voegen als je fan bent van goede dramaseries. I May Destroy You is gemaakt door de hoofdrolspeelster Michaela Coel in de rol van Arabella. De show won 2 Primetime Emmy’s en gaat over daten, relaties en seksuele toestemming vandaag de dag.

4. The Shining (film, 1980)

Naast een grote selectie van nieuwe titels zullen er natuurlijk ook veel tijdloze klassiekers op HBO Max te vinden zijn, waaronder een flinke catalogus van Warner Bros. The Shining is op de internationale filmdatabase de #61 best beoordeelde film aller tijden. Het spannende verhaal gaat over een familie die een winter naar een hotel in de ‘middle of nowhere’ gaat, maar daar te maken krijgt met angstaanjagende ontwikkelingen binnen het gezin.

3. Gossip Girl (serie, 1 seizoen)

Als je denkt aan Gossip Girl, dan denk je al snel aan de hitserie die met 6 seizoenen liep van 2007 tot 2012. We zullen je vast geruststellen: ja, ook die serie komt naar HBO Max. Maar daarnaast kun je genieten van de revival uit 2021 met onder andere Eli Brown, Jordan Alexander en Whitney Peak. Het gaat nu over een nieuwe generatie studenten aan een privéschool in New York. Dit keer gebruiken ze sociale media om geruchten te verspreiden.

2. Fantastic Beasts (3 films, 2016-2022)

Vorige keer mochten we al vermelden dat alle Harry Potter-films naar WarnerMedia’s videodienst zullen komen, maar ook alle Fantastic Beasts-films zullen aan de catalogus worden toegevoegd. We volgen de verhalen van Newt Scamander in de magische ‘Wizarding World’, zowel in de eerste film uit 2016 als in de tweede film uit 2018. Verder zal ook deel 3—Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore met Mads Mikkelsen als Grindelwald—razendsnel online komen. Films van Warner Bros. komen namelijk al na ± 45 dagen online op HBO Max, dus met een lancering op 6 april zou dit uitkomen op een datum rond 21 mei 2022.

1. Friends (serie, 10 seizoenen)

Netflix‘ abonnees klaagden steen en been toen eind 2021 onder andere Friends en meer geliefde toptitels uit het aanbod van de streamingdienst werden verwijderd. Dit kwam doordat de uitzendrechten verliepen en in beheer zijn van WarnerMedia. Daardoor kunnen we ook deze populaire en klassieke sitcom over 6 twintigers in Manhattan op HBO Max in Nederland verwachten. En ooh ja, de reünie-aflevering uit 2021 zal er ook te zien zijn.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via de social media kanalen van HBO Max en persberichten komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf 8 maart te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten we nu al zeker wat de prijs van HBO Max in Nederland gaat worden en dat de app vanaf 8 maart te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland