Deze 10 series kun je lekker kijken terwijl je op de bank op je telefoon zit

Natuurlijk, het is heerlijk om even helemaal op te gaan in een complexe en intrigerende film als Inception of een mysterieuze misdaadserie als The Bridge. Maar soms… Soms wil je gewoon met je telefoon op de bank naar een vermakelijke realityserie of komische sitcom kijken. Inspiratie nodig? Streamwijzer schiet te hulp. In dit overzicht delen we 10 kijktips voor series die je gewoon kunt kijken als je op de bank op je telefoon zit, te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, NLZIET en Disney+.

10x Kijktips voor simpele maar vermakelijke realityseries en sitcoms, prima te volgen als je op je telefoon zit

10. Too Hot To Handle (serie, 3 seizoenen) – Netflix

In Netflix’ populaire realityserie Too Hot To Handle komt een groep opgegeilde hellraisers aan op een eiland, waarop zij denken hun meest sexy vakantie ooit te gaan vieren. Maar als Lana toekijkt zal deze wilde groep zich dan aan de regels kunnen houden en zich onthouden van elke vorm van seksueel contact (of zelfbevrediging) om zinvolle connecties te vormen, en het prijzengeld net zo hoog te houden als hun seksdrift? De druk ligt hoog, want dit seizoen staat er nog meer op het spel… met het grootste prijzengeld ooit.

9. Singletown (serie, 1 seizoen) – discovery+

Singletown NL is een gloednieuwe serie van discovery+ waarin worden koppels van elkaar worden gescheiden om een tijd apart van elkaar te leven in twee verschillende Singletown-appartementen. De Singletown-koppels krijgen tijdens ‘hartenceremonies’ de mogelijkheid om hun hart “bloot te leggen”. Leggen beiden hun hart “bloot” in een kistje, dan verlaten zij samen Singletown. Blijft er één van de kistjes – of beiden – leeg, dan blijft het koppel experimenteren met het single-leven van Singletown, vaak niet tot ieders genoegen… Leuk om even te lezen: onze recensie van Singletown en 5 redenen om deze serie nu te gaan kijken.

8. Het Jachtseizoen (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

StukTV heeft op YouTube al jarenlang een enorm populair concept en vorig jaar kwam dit voor het eerst ook naar de televisie (en een streamingdienst). Bij Amazon Prime Video kun je namelijk kijken naar een uniek Jachtseizoen, waarin koppels van bekende Nederlanders vluchten voor de 3 mannen in hun high-tech busje.

7. Lang Leve De Liefde (serie, 4 seizoenen) – NLZIET

Elke week verschijnen op social media wel weer een paar virale fragmenten van de datingshow Lang Leve De Liefde op SBS6. Dagelijks vind je een nieuwe aflevering via KIJK op NLZIET, waarin twee complete vreemden (minstens) 24 uur met elkaar in één huis verblijven op zoek naar de ware liefde.

6. How I Met Your Mother (serie, 9 seizoenen) – Disney+

Deze extreem populaire sitcom is al jaren een publiekslieveling. Momenteel kun je alle afleveringen van How I Met Your Mother exclusief op Disney+ bekijken, maar we hebben nog een extra verrassing. Binnenkort komt namelijk ook How I Met Your Father met Hilary Duff naar de streamingdienst!

5. Jaimie: In The Vaes Lane (serie, 2 seizoenen) – discovery+

Jaimie: In The Vaes Lane is één van Discovery’s kijkcijferkanonnen. We volgen hierin het turbulente leven van Jaimie Vaes en haar (ex-?)verloofde Lil’ Kleine. Momenteel om de compleet verkeerde redenen relevanter en meer bekeken dan ooit.

4. Donnie op de Monnie (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

“Begrijp jeeee?” In Donnie op de Monnie duikt de sympathieke rapper Donnie in de jetset lifestyle van rijke mensen die – vaak al heel jong – een jaloersmakend fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin. De gasten die Donnie in de serie bezoekt zijn: Atoessa Ghavami, Joel Beukers, Marjan Strijbosch, Taar Willoughby, Sander Groet, Selwyn Senatori, Jacob Jan Boerma, Anna Nooshin, Frans Duits, DJ Grace, Salar Azimi en Kiana Cova.

3. De Bachelor (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Afgelopen maandag ging een nieuw seizoen van De Bachelor van start bij Videoland: dé romantische realityserie waarin Thomas van der Vlugt op zoek gaat naar de liefde van zijn leven. Zestien dames strijden vanuit de Mexicaanse hacienda om de laatste roos. Elke week zal vanaf woensdag een nieuwe aflevering op de streamingdienst te zien zijn.

2. Familie Gillis: Massa is Kassa (serie, 5 seizoenen) – NLZIET

Peter Gillis is een selfmade miljonair, die zich vanuit een arme achtergrond heeft opgewerkt tot grootgrondbezitter en vastgoedmagnaat. Als oprichter en enig eigenaar van De Oostappen groep, zwaait hij de scepter over 11 vakantieparken en een hotelimperium. Zijn bijna 30 jaar jongere vriendin Nicol helpt hem waar ze kan en ook zijn twee zonen Ruud en Mark én dochter Inge werken in het familiebedrijf. Twee motto’s staan voor hun allemaal hoog in het vaandel: “Wie bedden heeft, heeft de toekomst” en “Massa is Kassa”, want aan de verkoop van vier frikandellen heb je niets, maar als je er 400.000 verkoopt dan wordt het leuk. Ze staan nog steeds met beide benen op de grond; een broodje kroket is vele malen lekkerder dan kaviaar. Alle 5 seizoenen zijn nu via KIJK op NLZIET te zien en binnenkort gaat ook alweer het zesde deel van de realityserie in première.

1. The Office (serie, 9 seizoenen) – Netflix

Dit gigantische kijkcijferkanon werd uitgezonden van 2005 tot en met 2013 en weet op IMDb uit meer dan een half miljoen stemmen een indrukwekkend gemiddelde van een 8,9 uit 10 te halen. Het gaat zeker niet te ver om deze serie de koning van de sitcoms te noemen. Momenteel kun je van alle afleveringen van deze ‘mockumentary’ genieten op Netflix in Nederland.

Meer verslavende realityprogramma’s en hilarische sitcoms

Hier noemden we nog maar 10 kijktips, maar eigenlijk zouden we nog wel uren door kunnen gaan. Zo kunnen we je wijzen op de heerlijke Hollandse realityserie Kim & Koen Gaan Het Anders Doen op discovery+, maar ook op Prince Charming / De Bachelorette op Videoland en Love Is Blind op Netflix. Genoeg kijkmateriaal dus om lekker met je telefoon een avondje op de bank te liggen!

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Ben je op zoek naar nieuws, kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst? Bezoek dan nu onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Dan krijg je direct een inkijkje in toffe updates over de films en series op je video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Disney+, discovery+ en NLZIET

Afbeelding ter illustratie