10 minder bekende series die je eigenlijk niet mag missen

Game of Thrones, Stranger Things, The Walking Dead… Er zijn series waar je niet omheen kunt. Het kan dan ook moeilijk zijn om in al die enorme bibliotheken met populaire toptitels een leuke nieuwe serie te vinden, zeker als hier weinig over gesproken wordt. Om je te helpen hebben wij in dit artikel 10 minder bekende series die je eigenlijk niet mag missen op een rijtje gezet. Je vindt ze op HBO Max, Netflix, Disney+, discovery+ en Amazon Prime Video.

10x Minder bekende series die je eigenlijk niet mag missen

10. Minx (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max vind je nu het eerste seizoen van Minx. Deze serie speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 70 en draait om Joyce, een jonge feministe die haar krachten bundelt met een tweederangs uitgever om het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen uit te brengen. Tussen de uitgever en de jonge vrouw ontstaat een bijzondere samenwerking en vriendschap. Hoewel de serie niet het grootste kijkcijferkanon van de streamingdienst is, spelen er wel een aantal bekende acteurs in mee. Zo kijk je de serie bijvoorbeeld voor Ophelia Lovibond (Guardians of the Galaxy) en Jake Johnson (New Girl).

9. Atlanta (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Te weinig mensen weten wat ons betreft af van Atlanta, een serie die met een gemiddelde van een 8,6 op IMDb en een uitmuntende Rotten Tomatoes-score van 97% door zowel kijkers als critici geprezen wordt. Het draait hierin allemaal om Earnest ‘Earn’ Marks (Donald Glover, Solo: A Star Wars Story), die zijn neef Alfred ‘Paper Boi’ Miles (Brian Tyree Henry, Eternals) helpt om zijn rapcarrière van de grond te krijgen in Atlanta. De serie is een mooie combinatie van komedie en drama, werd zelfs bekroond met twee Primetime Emmy’s en telt inmiddels al drie seizoenen, allemaal te vinden op Disney+.

8. Evil Lives Here (serie, 7 seizoenen) – discovery+

Als je even lekker plaatsvervangend wilt griezelen, is de serie Evil Lives Here op discovery+ een echte aanrader. Deze true crime-serie vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die hebben samengeleefd met een moordenaar. Hoe kun je niet doorhebben dat degene die het dichtst bij je staat tot zulke dingen in staat is? Intrigerend en nagelbijtend spannend.

7. Gevoel Voor Tumor (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Vlaamse serie Gevoel Voor Tumor is heftig en ontroerend. Het draait om Tristan Devriendt, een jongeman die in de bloei van zijn leven is als er plotseling lymfeklierkanker bij hem wordt geconstateerd. Hij verandert van een ambitieuze geneeskundestudent in een vechtende patiënt. Terwijl Tristan, zijn vrienden en zijn familie in een emotionele achtbaan terechtkomen, is er ook nog plek voor liefde en humor. De serie heeft maar acht afleveringen en is daardoor goed te bingen, maar vergeet daarbij niet om zakdoekjes bij de hand te houden. We weten namelijk niet of je het droog houdt.

6. Pistol (serie, 1 seizoen) – Disney+

Sex Pistols-girtarist Steve Jones staat centraal in deze serie. Hij stond, samen met de andere leden van deze punkband, aan de start van de punkscène en leidde een gigantische culturele verandering in. Pistol is een biografische dramaserie die met zes afleveringen ook heerlijk bingewaardig is. Geregisseerd door Danny Boyle (TrainspottingYesterday) en met bekende acteurs als Maisie Williams (Game of Thrones), Louis Partridge (Enola Holmes), Toby Wallace (Babyteeth) en Thomas Brodie-Sangster (The Maze Runner).

5. Shtisel (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Van deze serie heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, maar met nog geen 8.000 stemmen op IMDb weet Shtisel toch een uitstekend cijfer van een 8,6 te behalen. In dit verhaal woont een Haredi-familie in een ultraorthodoxe wijk van Jeruzalem. Daar moeten zij zien om te gaan met liefde, verlies en dagelijkse sleur.

4. Billie vs Benjamin (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Opposites attract. Dat is zeker het geval in de Vlaamse serie Billie vs Benjamin. Zij is een linkse ’trut’, hij een rechtse ‘lul’. Als ze elkaar ontmoeten op een vrijgezellenfeest lijkt het een match made in heaven, maar niet snel daarna blijken de verschillen toch wel erg groot te zijn. De serie is meerdere malen in de prijzen gevallen, zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Een echte aanrader dus, zeker als je houdt van verhalen over onmogelijke liefdes.

3. The Murder Tapes (serie, 5 seizoenen) – discovery+

Dol op true crime? Dan kan je The Murder Tapes waarschijnlijk ook wel waarderen. Echte en gedramatiseerde videobeelden wisselen elkaar in deze spannende serie af. Ook kijken we mee op de plaats delict, bekijken we bewakingsvideo’s en zien we beelden vanuit de verhoorkamer. Op deze manier wordt er iedere aflevering een andere moord op de meest uitgebreide manier behandeld, en dit levert een heerlijk fascinerend programma op.

2. Behind Her Eyes (serie, 1 seizoen) – Netflix

Behind Her Eyes is een korte miniserie met zes afleveringen, maar dat is maar goed ook. Vanaf het begin af aan zit je namelijk op het puntje van je stoel en móét je weten hoe het afloopt. Bereid je voor op een twist die gegarandeerd voor kippenvel zorgt. De serie volgt Louise, een alleenstaande moeder met een zoon en een parttime baan in een psychiaterspraktijk. Ze begint een verhouding met haar baas en sluit een onwaarschijnlijke vriendschap met zijn vrouw.

1. I May Destroy You (serie, 1 seizoen) – HBO Max

We sluiten dit lijstje af met I May Destroy You. Deze twaalfdelige serie is gemaakt door de hoofdrolspeelster Michaela Coel in de rol van Arabella. De show won twee Primetime Emmy’s en gaat over daten, relaties en seksuele toestemming vandaag de dag. Als Arabella, een veelbelovend schrijver, wordt verkracht in een nachtclub verandert haar leven voorgoed. Rauw, indrukwekkend en confronterend.

Alles over discovery+

In dit overzicht vond je twee discovery+-series terug. Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over deze streamingdienst en vind je tevens het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: HBO Max, Disney+, discovery+, Netflix en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.