Deze 10 geweldige series die in 2022 verschenen zijn heb je misschien gemist

De laatste weken van 2022 zijn aangebroken en eindelijk is het dus bekend welke series er het afgelopen jaar allemaal verschenen zijn en wat de populairste series van het jaar waren. Maar dat is natuurlijk niet alles. Er zijn ook altijd een hele hoop series die minder populair zijn en misschien wel van iedereens radar verdwenen zijn, maar die het eigenlijk wel waard zijn om nog even wat extra aandacht te krijgen. In dit artikel vind je daarom 10 geweldige series uit 2022 die je misschien gemist hebt, maar zéker nog moet zien.

10x Minder bekende series uit 2022 die je niet mag missen

10. Rogue Heroes – HBO Max

In december 2022 verscheen er een gloednieuwe serie van de makers van Peaky Blinders op HBO Max: Rogue Heroes. De serie is dus pas nét te zien, maar scoort nu al fantantisch op IMDb, met een dikke 8,2 uit ruim tienduizend stemmen. We worden meegenomen naar de Tweede Wereldoorlog en zien hoe een groep eigenzinnige Britse militairen in die tijd de Special Forces-eenheid creëerde. Ook leuk om te zien vanwege de bekende acteurs in de hoofdrollen, waaronder Connor Swindells (Sex Education), Dominic West (The Crown), Alfie Allen (Game of Thrones) en Jack O’Connell (Skins).

9. Smiley – Netflix

Op Netflix verschenen dit jaar natuurlijk een hele hoop populaire series, waaronder Inventing Anna en Wednesday. Ook het minder populaire Smiley is er eentje die je zeker niet mag vergeten. Deze Spaanse serie draait om twee mannen en hun vrienden die in Barcelona worstelen met hun twijfels en gemiste kansen. Ook deze titel doet het onder IMDb-stemmers erg goed en ontvangt gemiddeld een 8,1. Op de Average Tomatometer van recensiewebsite Rotten Tomatoes wordt zelfs een verbluffende 100% gescoord. Een echte aanrader dus!

8. The Peripheral – Amazon Prime Video

Op Amazon Prime Video verscheen dit jaar de sciencefictionserie The Peripheral. Een aanrader voor fans van Westworld, want de serie komt van de hand van de makers hiervan. Het is het jaar 2032 en we volgen het leven van Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), een meisje dat samen met haar broer en haar doodzieke moeder in de Blue Ridge Mountains woont. De enige manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen is door videogames te spelen en dit doet ze zo goed dat ze voor bedrijven nieuwe spellen mag uittesten. Een nieuwe simulatie brengt haar naar het Londen van 2099, een wereld waarin duistere geheimen schuilen die ze nooit had mogen ontdekken.

7. Maggie – Disney+

Ook de komische serie Maggie is een echte aanrader. Met dertien korte afleveringen van zo’n twintig minuten is deze perfect om te bingen en heerlijk vermaak voor een druilerige zondagmiddag. Het verhaal? Alsof daten niet al moeilijk genoeg is, is Maggie ook nog eens helderziend. Eén blik op onbekenden is voor haar al genoeg om hun hele toekomst te zien, maar als ze bij een vreemdeling opeens een glimp opvangt van haar eigen toekomst wordt het steeds ingewikkelder. Verliefd worden blijkt een stuk moeilijker als je al weet hoe het afloopt…

6. Geldwolven – Amazon Prime Video

In de dramaserie Geldwolven volgen we Frank de Jong (Tom van Dyck), een timide en loyale fraude-expert bij een verzekeringsmaatschappij. Nadat zijn vrouw hem aan de kant zet, besluit hij het roer om te gooien en gaat hij een samenwerking aan met oplichter Chris de Wolf (Joren Seldeslachts). Samen weten ze veel geld te verdienen, maar ze worden er ook aan herinnerd dat je je niet tegen alles in het leven kan verzekeren. Ook Nederlandse acteurs als Monic Hendrickx, Jade Olieberg en Yannick Jozefzoon zijn te zien in deze Vlaamse serie.

5. This Is Going To Hurt – HBO Max

Op HBO Max is sinds dit jaar de serie This Is Going To Hurt te zien, waarin Ben Whishaw (No Time To Die) de rol speelt van Adam. Hij is als dokter werkzaam op de afdeling verloskunde en gynaecologie en maakt hier van alles mee, van de impact die de lange dagen op zijn persoonlijke leven hebben tot slepende rechtszaken over medische beslissingen. Volgens recensenten combineert de serie lichtvoetige grappigheid met realistische medische procedures. Op IMDb is men ook erg enthousiast; daar ontvangt de serie gemiddeld een dikke 8,4.

4. Volle Bak Bij De Baumgards – discovery+

Fan van de serie Een Huis Vol? Wist je dan ook al dat de 16-koppige familie Baumgard dit jaar een eigen realityserie heeft gekregen? In Volle Bak bij de Baumgards op discovery+ volgen we moeder Samantha, vader Eugene, hun dertien kinderen én hun kleinkind tijdens hun alledaagse bezigheden. Zo worden we meegenomen in alle dingen waar ze als zo’n grote familie tegenaan lopen, komen er dagelijkse ruzietjes voorbij en gebeuren er ook genoeg leuke dingen. Een aanrader voor fans van de familie! Lees vooral ook even onze recensie om te zien wat wij ervan vonden, want wij waren erg enthousiast over de serie.

3. The Dropout – Disney+

Op Disney+ verscheen in 2022 The Dropout, een waargebeurde serie die je volgens recensenten op het puntje van je stoel laat zitten. Waar gaat het dan over? Iedereen die het verhaal van Elizabeth Holmes kent weet dat al, maar voor iedereen die dat nog niet kent volgt hier een korte synopsis. Elizabeths (Amanda Seyfriend) grootste wens is om erkenning en succes te verkrijgen en dit gaat zo ver dat ze een bloedtestbedrijf opricht om de boel mee te belazeren. Zo wordt ze in no-time een selfmade miljardair die aangekondigd wordt als ‘de volgende Steve Jobs’, maar lang kan dit natuurlijk niet goed gaan.

2. Shantaram – Apple TV+

Shantaram volgt de Australische Lindsay ‘Lin’ Ford, die in de jaren 80 uit de gevangenis ontsnapt en afreist naar Bombay om zijn problemen te ontlopen. Daar wordt hij verliefd op een intrigerende vrouw en moet hij kiezen tussen de vrijheid of de liefde. De hoofdrol wordt gespeeld door Charlie Hunnam, die je kunt kennen van Sons of Anarchy en The Gentlemen.

1. The Offer – SkyShowtime

Fans van The Godfather-trilogie mogen The Offer zeker niet missen. Deze waargebeurde miniserie neemt ons mee terug naar de productie van de Oscarwinnende filmreeks en zet uitvoerend producent Albert S. Ruddy (Miles Teller) centraal. Het had namelijk niet veel gescheeld of de filmklassieker was er helemaal nooit geweest, aangezien zowel de filmmaatschappij als de New Yorkse maffia hier een stokje voor wilden steken. Is gelukkig niet gelukt! Dit levert wel een fantastische serie op die met een 8,7 op IMDb erg in de smaak valt bij kijkers.

Alles over discovery+

In dit overzicht vond je één discovery+-serie terug. Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over deze streamingdienst en vind je tevens het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+ en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.